Ingredienser

400 gr æbler i tern f.eks boskoop, Holsteiner Cox eller Elstaræblemoffins-2
5-6 kardemommekapsler
50 ml Rapsolie
3/4 dl. Yoghurt
140 gr sukker
75 gr brun farin
50 gr fint hakkede hasselnødder
140 gr mel
¼ spk. Kanel
1 knsp fint salt
2 tsk bagepulver
2 æg

Til formene

olie og rasp.

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 180. grader. Tag de sorte kerner ud af kardemommekapslerne og rist dem på en pande. Knus dem fint. Rør olie ,yoghurt, sukker og farin grundigt sammen. Rør hasselnødderne i. Sigt mel, krydderier, salt og bagepulver sammen. Rør æggende i yoghurtmassen et af gangen skiftevis med mel og krydderier. Befri æblerne for kernehuset og skær dem i tern. Vend dem i dejen og fordel dejen i muffins formene. Bag disse muffins ved 180 grader i 20 min. Tjek med en strikke pind.

Tag dem ud af ovnen og afkøl dem på en bagerist.

God fornøjelse, Engvang Frugt & Specialiter