Ingredienser:

1 kålrabi
3 æbler gerne Holsteiner Cox
100 g frisk grønkål
½ dl cidereddike
½ dl koldpresset rapsolie
2 spsk. æblemos
1 spsk. sennep
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl kålrabien og skær den i grove tern. Kog vand med salt op i en gryde. Når vandet koger hældes kålrabien i. Kog i 3-4 min. indtil de er møre. Tag dem op og smag dem, mens de er lune, til med eddike, rapsolie, æblemos, sennep, salt og peber.Skyl æblerne, skær dem i kvarter, fjern kernehuset og skær dem i fine skiver. Bland dem i kålrabien.
Pluk grønkålen og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af i et dørslag og tør det evt. i et klæde.
Hak grønkålen fint og bland det med kålrabien og æbler. Vend det hele godt rundt og smag til med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
Salaten passer fint til kødretter f.eks. stegte kalkunlår.

Om kålrabi:

Kålrabi er en kålart kaldet knudekål. Når kålrabi blancheres, får de en lidt sødlig smag. De ligner lidt runde rødbede, dog ikke i farven. På billedet her er de røde i farven, de fås også helt lyse.

God appetit, Engvang Frugt & Specialiteter